Satoja sotiemme veteraaneja Suomi 100 -juhlalounaalla Oulunkylän kuntoutussairaalassa

← Takaisin uutisarkistoon

Tapahtuma järjestetään sotiemme veteraaneille kiitokseksi siitä, että saamme juhlistaa tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Kuluvana vuonna myös Oulunkylän kuntoutussairaala viettää 25-v juhlavuotta. Juhlaan on kutsuttu kirjeitse satoja sotainvalideja, veteraaneja, puolisoita, leskiä ja lottia Helsingistä ja Uudeltamaalta, joitakin muualta Suomesta. Virosta juhlaan saapuu sodissa vapaaehtoisena taistelleita virolaisia, Suomen-poikia. Osanottajamäärältään tilaisuus on valtakunnallisestikin merkittävä. Tasavallan Presidentti on lähettänyt kirjallisen tervehdyksen tilaisuuteen.

Juhlalounaaksi tarjotaan poronkäristystä Kuusamon luonnosta perunamuusin kera, rieskaa lohella sekä lakkakiisseliä kermavaahdon kera. Poron käristelihaa on varattu 100 kg, mihin on tarvittu 25 poroa, ruoka valmistetaan kuntoutussairaalan omassa keittiössä, Veljeshovissa. Suuren osanottajamäärän vuoksi ruokailu tapahtuu kahdessa kattauksessa klo 11 – 14 välillä.

Juhlaruokailun lomassa kuullaan musiikkiesityksiä. Tilaisuudessa palvelee kuntoutussairaalan oman henkilökunnan lisäksi suuri joukko kuntoutussairaalan omia ja muita vapaaehtoisia mm. lentoemäntiä, maanpuolustusnaisia, ystäviä ja koululaisia läheisestä Oulunkylän yhteiskoulusta.

 

Poronkäristys Kuusamosta (110 poronkuseman päästä pääkaupungista), reilut 500 annosta:

100 kiloa Kuusamon poron käristelihaa, 25 porosta

Sipulia, saavillinen

Possun savukylkisiivua 3 leiviskää

Lihalientä, 1,5 ämpärillistä

Tummaa olutta, 20 kolpakkoa

Voita, puolikas kirnullinen

Mustapippuria, pari kourallista

Suolaa, muutama kupillinen

Lisäksi: Muusia 50 kapallisesta pottua, puolukkasurvosta 15 kopallista, suolakurkkukuutioita 15 vakallista

Peruna-ohrarieskaa taitettuna lohi-tuorejuustotäytteellä, 500 kpl

Hillasoppaa ja kermavaahtoa, reilusti.