Kriisinhallintaveteraanit ja asevelvolliset

Kuntoutuspalveluja asevelvollisena vammautuneille ja kriisinhallintatehtävissä palvelleille

Valtiokonttori myöntää ja maksaa sotilasvammalain mukaiset korvaukset ennen vuotta 1991 asevelvollisena ja kriisinhallintatehtävissä vammautuneille sekä vastaa myös myöhemmin tulleista tapaturmista mm. sotilastapaturmasta annetun lain sekä kriisinhallintalain määrittämien ehtojen mukaisesti.
Ks. www.valtiokonttori.fi.

Teemme yhteistyötä Suomen Rauhanturvaajaliiton kanssa ja järjestämme kuntoutusta kriisinhallintaveteraaneille (KuntoTreffit).

TARJOUKSESSA V. 2021 LOPPUUN ASTI KRIISINHALLINTAVETERAANIKORTILLA:

Fysioterapiapalvelut, myös kävelyrobotiikkaa ja muuta kuntoutusteknologiaa hyödyntävät kuntoutuspalvelut 20 % alennuksella

Asiakaspalvelu ja ajanvaraus puh. 040 570 1439

Kysy lisää: asiakaspalvelu@okks.fi tai asiakkuuspäällikkö Tanja Pentinsaari puh. 040 487 7248

 • RAUHANTURVAAJIEN KUNTOSALIHARJOITTELU

  Rauhanturvaajien kuntosaliryhmän harjoitteluajat:
  maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 16.00 – 19.30 (poistuminen OKKS:sta klo 20.00 mennessä)

  Fysioterapeutti on kuntosalilla ohjaamassa harjoittelua joka kuukauden viimeisenä maanantaina klo 16.00 – 17.30.

  Harjoittelun jälkeen voi käydä suihkussa ja saunassa.

  Tärkeää huomioida:

  • Tulethan harjoittelemaan vain TÄYSIN TERVEENÄ.
  • Pyydämme Sinua soittamaan ulko-ovella (pääovi, Käskynhaltijantien puoli) osasto 1:n ovikelloa ja ottamaan sisään tultuasi tuulikaapin pöydältä kasvomaskin. Maski tulee pitää kasvoilla yleisissä tiloissa. Voit riisua maskin pukuhuoneessa kuntoilun ajaksi. Lähtiessäsi pyydämme sinua pukemaan jälleen maskin, jonka voit riisua ulko-ovelle saavuttuasi.
  • Pyydämme Sinua myös pyyhkimään käytön jälkeen kuntosalilaitteiden kosketuspinnat. Kuntosalilta löytyy desinfiointiainetta ja kertakäyttösiivousliinoja.

  Uudet ryhmäläiset:

  • Ennen kuntosaliharjoittelun aloittamista fysioterapeutti kartoittaa lähtötilanteesi ja laatii juuri Sinulle sopivan kuntosaliohjelman älykortille. Kartoituksen sopimushinta rauhanturvaajille on 50 €. Kartoituksen voi varata puh. 040 570 1439
  • Kuukauden kuntosaliharjoittelun hinta on 40 € (sopimushinta rauhanturvaajille).
 • RAUHANTURVAAJIEN VERTAISTUKI-ILLAT/SYKSY 2021:

  Vertaistuki-illassa tarjotaan mahdollisuus virkistäytymiseen, keskusteluun, kokemusten jakamiseen ja saadaan virikkeitä omatoimiseen liikuntaan. Iltaan mahtuu mukaan 20 ensin ilmoittautunutta. Vain etukäteen sähköpostilla ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan.

  Ilmoittaudu sähköpostilla kriha@okks.fi. Liitä ilmoittautumisviestiin seuraavat tiedot: nimi, ikä, mahdollinen erityisruokavalio. Jos et pääse paikalle, muistathan perua varauksesi. Ilta on osallistujille maksuton. Matkakuluja ei korvata.

  Syksyn 2021 vertaistuki-illat: 

  • 28.9. ”Vesi antaa hyvän vastuksen”: allasjumppa kahdeksalle ensin ilmoittautuneelle, muille saliharjoittelua. Ilmoittautuminen viimeistään 21.9.
  • 26.10. ”Fasse on elastinen, venyttelyllä vieläkin vetreämmäksi.” Myös kuntosalilaitteet käytössä. Ilmoittautuminen viimeistään 19.10.
  • 30.11. ”Kahvakuulan kuumottava vaikutus”. Ammattilaisten ohjausta kahvakuulaharjoitteluun. Ilmoittautuminen viimeistään 23.11.
  • 14.12. ”Stop joulustressi!” Rentoutus-ilta. Ilmoittautuminen viimeistään 7.12

  Ota mukaan tarkoitukseen soveltuvat liikuntavälineet ja saunomiseen tarvittava varustus.

  Osallistuminen ei edellytä liittoon kuulumista. Osallistujat ovat tervetulleita mukaan kaikkialta Suomesta. https://rauhanturvaajaliitto.fi/vertaistuki/

  Vertaistuki-illan ohjelma:
  Klo 16.45 Ilmoittautuminen
  Klo 17.00 Liikunnallinen osuus
  Klo 18.00 Sauna, uinti ja poreallas
  Klo 19.00 Ruokailu, kahvi ja vapaamuotoista keskustelua
  Klo 20.30 Ilta päättyy

 • KOKONAISVALTAINEN TOIMINTAKYVYN KUNTOUTUSVIIKONLOPPU 28. - 30.1.2022 (seuranta viikonlopulle 3. - 5.9.2021)

HUOM! Maamme yleisestä koronaepidemiatilanteesta ja sen leviämisriskistä johtuen Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa noudatetaan toistaiseksi erityisiä turvatoimia. Toimimme aina asiakkaidemme turvallisuus edellä – kaikki potilaamme/kuntoutujamme kuuluvat riskiryhmiin, emmekä voi vaarantaa heitä ja kuntoutuskeskuksen toimintaa, joten noudatamme tarkkoja varotoimia. Seuraamme tilanteen kehittymistä, noudatamme linjauksessamme yleisiä ohjeita.