Hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2019

← Takaisin uutisarkistoon

Oulunkylän kuntoutuskeskuksen Itsenäisyyspäiväjuhlaa vietettiin 5.12. lämminhenkisessä tunnelmassa. Juhlamme on kiitos sotiemme veteraaneille. Ohjelmassa kunnioitettiin perinteitä, ja vahvistettiin siltaa sukupolvien välille – mukana oli jälleen lapsia ja nuoria. Tervetulopuheessa toimitusjohtaja Katja Ilvonen kiteytti säätiömme roolia nyt ja tulevaisuudessa yhteiskunnan kokonaisuusturvallisuuteen liittyen, ja säätiön isänmaallisen tehtävään peilaten. Upean juhlapuheen piti Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö kenraaliluutnantti Timo Rotonen. Veteraanin tervehdyksen juhlaan toi kohta 101 vuotta täyttävä sotainvalidi Jaakko Estola. Sotainvalidien Veljesliiton tervehdyksen juhlassa esitti puheenjohtaja Marja-Liisa Taipale, joka on myös säätiömme hallituksen jäsen.

Juhlavieraiden kokonaismäärä oli liki 180 henkilöä ja SOTIEMME VETERAANIT olivat tietenkin pääroolissa ja kunniavieraita. Myös Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt jaksoi osallistua koko juhlan ajan.
Mukana oli myös kriisinhallintaveteraaneja. Juhlaan osallistui yhteistyökumppaneitamme Puolustusvoimista, Valtiokonttorista, Helsingin kaupungilta, veteraanijärjestöistä, Rauhaturvaajaliitosta, Asevelvollisena vammautuneiden tuki ry:stä.

Nuoret, Verna, Lila ja Leo olivat koonneet yhteen koskettavat tarinat keskusteluista ja kohtaamisista Oulunkylän kuntoutuskeskuksen veteraanien kanssa, teemalla Lapset sodassa. He olivat myös itse kirjoittaneet runon Sinivalkoinen isänmaa sotiemme veteraaneille. Yhteistyökoulumme, Oulunkylän yhteiskoulun 8 C musiikkiluokka esitti juhlassa upeat isänmaalliset kappaleet Karjalan kunnailla ja Finlandia sekä lopuksi vielä tulkitsi upeasti kappaleen Maa on niin kaunis.
Oma henkilökuntamme esitti koskettavasti kappaleen Uusi aamunkoi ja omistivat esityksensä kuntoutuskeskuksen veteraaneille. Sairaanhoitaja Tarja Nevo (laulu), kiinteistöpäällikkö Asko Vesinen (kitara ja laulu), kirjanpitäjä Carl-Johan Kotka (kitara).

Monen juhlavieraan silmäkulmat kostuivatkin näitä koskettavia ja tunteikkaita esityksiä ja puheita kuunnellessa. Kohta 101-vuotias sotainvalidi Jaakko Estolan tervehdys oli tunteikas, mutta myös hauska. Juhlaa vietettiin jälleen meidän omassa, ainutlaatuisessa Oulunkylän hengessä, kuten moni vieras totesi.