MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun ensimmäinen Lokomat-kävelyrobotti avustaa kuntoutujia takaisin omille jaloilleen Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa

← Takaisin uutisarkistoon

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan kuntoutuksessa käytettävään robotiikkaan ja kuntoutusrobotiikan avulla kuntoutuviin henkilöihin ti 3.3. klo 13.45.-15.00 Oulunkylän kuntoutuskeskukseen (Käskynhaltijantie 5, 00640 Helsinki).

Oulukylän kuntoutuskeskus on panostanut neurologisen kuntoutuksen kehittämiseen ja hankkinut ensimmäisenä pääkaupunkiseudulla käyttöönsä Lokomat-kävelyrobotin sekä muuta robotiikkaa kuntoutuksen tueksi.

Tarvetta kävelyrobotille on, sillä aivoverenkiertohäiriöpotilaita (avh) tulee Suomessa vuosittain yli 20 000, ja näistä arvion mukaan lähes 7 000 kuntoutujaa hyötyisi robottiavusteisesta kävelykuntoutuksesta. Tämän lisäksi monet muut erilaisista neurologisista sairauksista ja vammoista kuntoutuvat hyötyvät robotin käytöstä. Ennen Oulunkylän kuntoutuskeskuksen Lokomat-kävelyrobotin hankintaa lähimmät kyseistä kuntoutusmuotoa tarjoavat paikat ovat olleet Turussa ja Tampereella.

Syksyllä 2019 julkaistun raportin mukaan kävelyrobotin käyttö aivoverenkiertohäiriöpotilaiden kuntoutuksessa säästää yhteiskunnallisia kustannuksia palauttamalla kuntoutujien toimintakykyä ja parantamalla elämänlaatua. https://www.fysioline.fi/kuntoutus/kuntoutusrobotiikan-kustannushyoty/

Oulunkylänkylän kuntoutuskeskus on käynnistämässä tutkimus- ja kehittämishanketta, jonka tarkoituksena on osoittaa robotisoidun kävelykuntoutuksen hyöty eli vaikutukset avh-kuntoutujien kävelyyn, toimintakykyyn ja elämänlaatuun.

Ohjelma ti 3.3.:
13.45
Kahvitarjoilu
14.00 – 14.30 Alustus aiheeseen
14.30 – 15.00 Kuntoutujat esittelevät robotiikkaa käytössä
15.00- Mahdollisuus haastatella kuntoutujia ja Oulunkylän kuntoutuskeskuksen ammattilaisia

Paikka: Oulunkylän kuntoutuskeskus Käskynhaltijantie 5, 00640 Helsinki

Ilmoittauduthan tapahtumaan sähköpostitse kuntoutus- ja kehittämispäällikkö mia.pietila@okks.fi viimeistään maanantaina 2.3. klo 14.00 mennessä.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja katja.ilvonen@okks.fi, p 050 300 4089

Tervetuloa!
Katso videot Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa käytössä olevista robotiikkaa hyödyntävistä kuntoutuslaitteista: