Katso tästä Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä (1-11)

← Takaisin uutisarkistoon

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 1
Uudistetussa Seniorielämää -ohjelmassa tutustutaan Oulunkylän kuntoutussairaalan monipuoliseen toimintaan. Ohjelman isäntänä toimii Lorenz Backman. Ohjelma esitetty 22.5.2018.

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 2
Vammojen ja leikkausten jälkeinen monialainen kuntoutus ja hoito mahdollistavat ikäihmisille turvallisen kotiinpaluun. Asiantuntijavieraana professori Reijo Haapiainen. Jaksossa tutustutaan myös terveysteknologian hyödyntämiseen hoito- ja kuntoutustyössä. Ohjelma esitetty 29.5.2018

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 3
Liikunnan ja voimaharjoittelun vaikutus tasapainoon ja toimintakykyyn senioreilla. Asiantuntijavieraana dosentti Arto Hautala. Jakso käsittelee ennaltaehkäisevää, toimintakykyä edistävää kuntotutusta. Ohjelma esitetty 5.6.2018.

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 4
Muistisairaudet ja niiden ennaltaehkäisy sekä kuvallinen etäkuntoutus. Asiantuntijavieraina professori Raimo Sulkava ja dosentti Ulla Eloniemi-Sulkava. Ohjelma esitetty 12.6.2018.

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 5
Pääosassa ovat sotiemme veteraanit. Viikon vieraana Mikko Kuustonen. Tunnelmia mm. veteraanien keväisistä sauna- ja lounastreffeistä sekä lämminhenkisestä kesäisestä paistijuhlasta. Ohjelma esitetty 19.6.2018

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 6

Yhteiskunnallinen hyvä – kuntoutuksesta ja toimintakyvyn ylläpysymisestä syntyy yhteiskunnallista hyötyä. Kuntoutujan kokemuksia. Kuullaan myös kevään jaksoista tutun kuntoutuja Pirkon kuulumiset sekä tutustutaan akupunktioon.
Viikon vieraana Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto.
Ohjelma on esitetty 23.10.2018.

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 7

Sotiemme veteraanit ja rauhanturvaajat. Veteraanien kuulumisia, rauhanturvaajaveteraanien kuntoutus, asiaa asevelvollisena vammautuneiden tuesta. Tunnelmia Veteraanikävely rauhan puolesta –tapahtumasta. Mukana Oulunkylän yhteiskoulun koululaisia.
Viikon vieraana kenraali Gustav Hägglund.

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 8

Teemana mielen hyvinvointi ja työhyvinvointi. Iäkkäiden masennus ja sen ennaltaehkäisy, toiminta ja osallisuus. Henkilökunnan työhyvinvointi ja työtyytyväisyys, kuullaan kokemuksia näistä. Mukana myös kaverikoira Salli sekä Oulunkylän kuntoutussairaalan omat ystäväkoirat Rico ja Luca, kasvattaja Eija Kotka kertoo kaverikoirista.
Viikon vieraana Marja Saarenheimo, FT, psykoterapeutti

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 9

Hyvä ja monipuolinen ravitsemus. Ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja vamman jälkeiseen kuntoutumiseen. Ympäristön ja liikunnan merkitys hyvinvoinnille.
Viikon vieraana Merja Suominen, dosentti, Gerontologisen ravitsemusyhdistyksen Gery ry:n toiminnanjohtaja. Ensiesitys 13.11.2018

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, jakso 10

Seniorit kuntoutuspalvelujen kehittämisen keskiössä. Tunnelmia asiakasraadista ja neuvoja vanhuuteen varautumiseen. Tutustutaan kuntoutussairaalan ja HUR:n yhteiseen kehittämishankkeeseen: Kaatumisten ehkäisy, älykkäässä kuntosaliympäristössä toteutetun liikuntaintervention vaikutus lihasvoimaan, tasapainoon ja toimintakykyyn. Näemme myös mitä kinestetiikka on ja miten se näkyy Oulunkylän kuntoutussairaalan arjessa.
Viikon vieraana Anni Lausvaara, toiminnanjohtaja, Vanhustyön keskusliitto.

Seniorielämää – kuntoutusta Oulunkylässä, Toivejakso

Jaksossa on otteita mm. lämminhenkisestä Itsenäisyyspäiväjuhlastamme ja muistoja sotiemme veteraaneilta.