OHJE OMAISTEN/LÄHEISTEN VIERAILUIHIN/Ohje voimassa 6.1.2022 alkaen

← Takaisin uutisarkistoon

Hyvä kuntoutujan/potilaan/hoiva-asiakkaan omainen/läheinen

 Heikentyneestä koronavirustilanteesta johtuen omaisten ja läheisten sisävierailut on kielletty 6.1.2022 alkaen kaikilla jatkohoito-osastoilla (1B, 2A, 3A, 3B) sekä veteraanikuntoutusosastolla (1A).

Vierailukielto on voimassa toistaiseksi.

Potilaita voi tänä aikana tavata ulkona, mikäli tapaaminen on välttämätöntä. Myös tällöin on käytettävä maskia ja pidettävä turvaväliä, ja tapaamisesta on sovittava osaston henkilökunnan kanssa (kuntoutuskeskuksen pääovi on lukossa).

Vierailut kielletään, jotta pystymme suojelemaan potilaita ja henkilökuntaa koronavirustartunnalta.

Voit kysyä omaisesi kuulumisia ja vointia puhelimitse.

Tiedotamme, kun vierailut ovat jälleen mahdollisia. Pahoittelemme tilannetta.

Vierailut saattohoitopotilaan ja vakavasti sairaan potilaan luona ovat mahdollisia.

HUOM. sotainvalidien hoivaosaston 2B vierailujen ohje poikkeaa muista osastoista:

  • Vierailuista sovitaan ja vierailuaika varataan etukäteen puhelimitse 2B osaston henkilökunnan kanssa vierailua edeltävänä arkipäivänä klo 11 – 15 välillä. Vierailuajat sovitaan ma-su aikavälille 13 – 17 (tai poikkeustilanteessa vierailuaika sovitaan muuksi ajankohdaksi).
  • Tapaamiseen voi osallistua max kaksi omaista kerrallaan ja vierailuja voi olla yhdellä henkilöllä ainoastaan kerran päivässä.
  • Tapaaminen on suositeltavin järjestää tapaamistilassa, jossa on pleksi, mutta mikäli tämä ei ole mahdollista esimerkiksi asukkaan terveydentilan vuoksi, voi tapaaminen tapahtua asukkaan huoneessa, mikäli samaan aikaan huoneessa ei ole toista asukasta. Ohjeet saa 2B:n henkilökunnalta. Lisäksi esim. vakavan sairauden, ja mahdollisen saattohoidon osalta käytännöt suunnitellaan erikseen.
  • Sisävierailuihin henkilökunta antaa vieraalle FFP2-hengityssuojaimen, ja turvaväliä on noudatettava (mahdolliset tuliaiset hoitajien kautta, eväiden nauttiminen ei ole mahdollista).
  • Ulkovierailut ovat sään salliessa mahdollisia 2B:n omalla sisäpihalla/terassilla tai etupihalla (asiasta sovitaan henkilökunnan kanssa). Myös ulkovierailuissa käytetään kirurgista maskia, ja huolehditaan turvavälistä.

Kaikkiin tapaamisiin voi tulla vain terveenä ja ilman tiedossa olevaa altistumista (kahden viikon ajalta), ja kaikkia hoitajien antamia ja vierailuja koskevia ohjeita on noudatettava. Vierailija desinfioi /pesee kätensä tullessaan tapaamiseen, ja vierailijalle annetaan FFP2 hengityssuojain, jota käytetään sisävierailussa koko vierailun ajan (pääovesta tullaan sisään vähintään kirurginen maski yllä). Vierailussa noudatetaan turvaväliä. 

Toimimme aina potilaiden/kuntoutujien/hoiva-asiakkaiden turvallisuus ja hyvinvointi edellä – kaikki potilaamme/kuntoutujamme kuuluvat riskiryhmiin, emmekä voi vaarantaa heitä ja kuntoutuskeskuksen toimintaa, joten nämä ohjeet ja varotoimet ovat ehdottomia. Seuraamme tilanteen kehittymistä sekä virallisia ohjeita, ja puramme rajoituksia heti, kun epidemiatilanne sen sallii. Tiedotamme ja ohjeistamme tarvittaessa viipymättä lisää.

 

Katja Ilvonen, toimitusjohtaja                                 Vili Arminen, ylilääkäri