OHJE OMAISTEN/LÄHEISTEN VIERAILUIHIN/PÄIVITETTY 13.7.2020

← Takaisin uutisarkistoon

Hyvä kuntoutujan/potilaan/hoiva-asiakkaan omainen/läheinen

Vierailurajoituksia on kevennetty koronavirustilanteen helpottumisen myötä. Olemme koonneet tähän ohjeet, kuinka vierailut voidaan järjestää turvallisesti (korvaa edellisen ohjeen).

Ohje hoivaosastolle 2B (sotainvalidien ja hoiva-asiakkaiden osasto):

2B:n vierailut jatkuvat entiseen tapaan osaston omalla sisäpihalla ja terassilla. Lisäksi tapaamisia voi järjestää myös kuntoutuskeskuksen muilla ulkoalueilla/puistossa, jonne läheiset voivat viedä asiakkaita ulkoilemaan. Lisäksi tapaamisia voidaan järjestää osastolla potilashuoneessa (ks. ohje alla) tai myös tapaamishuoneessa/tilassa (ohjeet saa 2B:n henkilökunnalta). Kaikista vierailuista sovitaan etukäteen 2B:n henkilökunnan kanssa, ja niitä järjestetään mahdollisuuksien mukaan, osaston tilanne huomioiden kaikkina viikonpäivinä, erikseen sovittuina kellonaikoina.

 

Jatkohoito- ja kuntoutusosastot (1B, 2A, 3A, 3B) ja veteraanikuntoutusosasto (1A):

Potilaiden/kuntoutujien tapaamiset tapahtuvat aina ensisijaisesti kuntoutuskeskuksen ulkoalueella ma – pe klo 13.00 – 16.00 ja la – su klo 13.00 – 15.00. Ajankohta sovitaan aina etukäteen kunkin osaston henkilökunnan kanssa (viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä).

Hoitaja saattaa potilaan/kuntoutujan ulko-ovelle. Vierailija desinfioi kätensä tullessaan tapaamiseen, ja ulkona tapahtuvaan vierailuun annetaan vierailijalle kirurginen suu-nenäsuojain. Hoitaja opastaa suojaimen käytössä. Riittävästä turvavälistä (2 metriä) tulee huolehtia, mutta vierailija voi saattaa kuntoutujaa pyörätuolilla lyhyen, enintään 15 minuutin matkan. Ulkovierailu voi kestää enintään yhden tunnin, ja ulkoilemaan voi tulla useampikin läheinen reilua turvaväliä noudattaen (yli 2 metriä), kun varsinaisella saattajalla on suu-nenäsuojain.

HUOM. Ulkovierailut järjestetään vain sään salliessa, vesisateella jo sovittu vierailu peruuntuu (ulkokatoksia on niin vähän, että ne eivät mahdollista turvavälien toteutumista), eli huomioikaa vierailijat asia, vaikka vierailu olisi jo sovittu, sateella ulkona tapahtuvaan vierailuun ei kannata lähteä lainkaan.

 

Vierailut osastolla potilashuoneessa, koskee kaikkia osastoja:

Mikäli ulkovierailu ei ole mahdollinen, tapaaminen järjestetään osastolla potilashuoneessa ma – su 13.00 – 16.00. Vierailun pituus on 15 minuuttia. Vierailuun voi osallistua max 2 lähiomaista, ja vierailuja voi olla vain kerran päivässä. Vierailun ajankohta sovitaan osaston henkilökunnan kanssa viimeistään edellisenä arkipäivänä. Hoitaja tulee omaista vastaan ulko-ovelle. Vierailija desinfioi kätensä tullessaan tapaamiseen, ja vierailijalle annetaan kirurginen suu-nenäsuojain. Hoitaja opastaa suojaimen käytössä. Myös huoneessa tapahtuvassa vierailussa noudatetaan 2 metrin turvaväliä.

 

Kaikille vierailuille voi tulla vain terveenä. Vierailujen aikana sisällä tai ulkona ei valitettavasti ole mahdollista nauttia vierailijan tuomia eväitä. Myös turvaväliä on noudatettava, joten valitettavasti kättelyt ja halaamiset on kielletty.

Ystävällisesti muistutamme, että kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien läheisille järjestetään mahdollisuus vierailuun joustavasti potilashuoneessa turvallisin järjestelyin.

Vaikka koronaepidemia on ainakin toistaiseksi laantunut, joudumme huomioimaan sen edelleen merkittävän riskin – toimimme aina potilaiden/kuntoutujien/hoiva-asiakkaiden turvallisuus edellä, ja siksi emme valitettavasti voi vielä palata normaaleihin vierailukäytäntöihin. Edellä mainittuja ohjeita on noudatettava, muutoin vierailu ei ole lainkaan mahdollinen. Seuraamme tilanteen kehittymistä sekä virallisia ohjeita, ja tiedotamme tarvittaessa viipymättä lisää. Toivomme tapaamisten sujuvan mukavasti varotoimista huolimatta.

Turvallista ja mukavaa kesää!

Katja Ilvonen, toimitusjohtaja